tiistai 8. kesäkuuta 2010

Kisaraportti Ahvenlammen karsinnasta

Ahvenlammen karsinta 6.6.2010


Aamulla kellon kilahtaessa hieman ennen viittä, oli fiilikset heti korkealla, sillä tänään pääsisi suuntamaan kohti Vekaranjärven varuskunta-aluetta ja Ahvenlammen SM-karsintaa. Kyseinen karsinta on mielestäni parhaimpia, ellei jopa paras, pitkin vuotta käytävistä karsintakisoista. Huolto ja järjestelyt pelaa ja kalastus on todella laadukasta. Eipä sitä kai oikein enempää voi vaatia.


Paikan päälle oli saapunut 37 armoitettua kilpaperhokalastuksen harrastajaa, joten taisto kärkisijoista tulisi tänään olemaan todella kova. Arvonnan tuloksena päädyin B-ryhmään, joten sain rauhassa viritellä vehkeet kuntoon ja valmistautua aamupäivän ensimmäiseen sessioon.


1. jakso


Venekaverina oli Mäkipään Tero ja yhdessä tuumin päätimme aloitella kalastuksen lähtörannan puolta driftaillen. Jo muutaman minuutin kuluttua aloituksesta tuima tärppi ja hetkeä myöhemmin kirjolohi haavissa. Peli oli avattu, tästä olisi hyvä jatkaa. Ensimmäisen kalan jälkeen piteli hetken hiljaista ja päätimme suunnata vastarannan puolelle. Tämä osoittautuikin hyväksi valinnaksi, sillä heti ensimmäisellä driftillä sain useamman tärpin lisäksi yhden kalan ylös. Myös Terolla oli runsaasti tapahtumia, mutta valitettavasti ne eivät realisoituneet kaloiksi asti. Jatkoimme saman reunan kalastamista loppujakson ja onnistuin saamaan vielä yhden kirjolohen.


2. jakso


Tälle jaksolle venekaveriksi tuli Janne Pirkkalainen, jonka kanssa kalastin sattumoisin täällä myös viime vuonna 2. jakson. Taktiikaksi valitsimme järven keskiväylän driftailun monen muun veneen tavoin. Melko pitkään kalastelimme ilman mitään tapahtumia, kunnes viimein uimalaiturin kohdalla alkoi tapahtumaan. Muutaman minuutin sisällä saimme kalat mieheen ja siinä ohessa sähläsimme mittakaukalon järven pohjaan. Koukkasimme hakemaan uuden kaukalon ja jäimme kalastelemaan laiturin viereistä lahtea. Onnistuin saamaan vielä yhden kirjolohen ylös ja harmittavasti yksi kala irtosi hieman ennen h-hetkeä eli haavimista. Janne sai vielä kaksi kalaa, joten hänelle tuli korttiin kolme merkintää tältä jaksolta.


3. jakso


Venekaveriksi tuli tällä kertaa Vihtori Kivistö ja ennen jakson alkua oli tiedossa, että hän ja Vappulan Antti olivat vahvimmin kiinni kilpailun voitossa. Oma tilanteeni oli myös erittäin hyvä ja arvelin, että hyvällä jaksosijoituksella olisi mahdollisuudet hyvään loppusijoitukseen koko kilpailussa. Taktiikkamme oli sama kuin edellisellä jaksolla eli keskiväylää pitkin mentäisiin. Melko nopeasti sainkin ensimmäisen kalan ylös ja mittaukseen. Tämän jälkeen oli hieman hiljaisempaa ja päätimme siirtyä lähemmäs rantaa. Valinta osoittautui oikeaksi ja varsin pian itsellä todella raju tärppi ja siima karkasi vauhdilla veneen pohjalta. Kala ilmaan ja yht’äkkiä myös toinen leiskautus, jolloin huomasin, että nyt on tuplatärppi! No niinhän siinä kävi, että toinen kala katkotti keskitapsin, mutta toinen kala tuli sentään haaviin asti. Seuraavaksi Vihtori vetikin neljä kalaa putkeen ja alkoi varmistelemaan kilpailun voittoa. Itse sain vielä jakson lopuilla kalan, joten omat odotukset sijoituksen suhteen olivat korkealla.


Kaiken kaikkiaan kilpailu sujui omalta osaltani erittäin hyvin ja myös sijoitukseen, joka oli kuudes, täytyy olla todella tyytyväinen.






Kilpailun lopputulokset:


1. Kivistö Vihtori

2. Vappula Antti

3. Levänen Jukka - ESKPK

4. Ilves Markku

5. Tandefelt Markus

6. Lähteenmäki Antti - ESKPK

7. Laitinen Jarno - ESKPK

8. Pirkkalainen Janne

9. Helenius Mika

10. Ristolainen Ville

11. Manelius Petri - ESKPK

12. Paimander Jan

13. Rosenström Juhani

14. Ollikainen Juha-Pekka

15. Kiuru Mikael - ESKPK

16. Siltanen Juuso

17. Ijäs Saku

18. Pölkki Esa

19. Sipponen Pietari

20. Räty Ilkka - ESKPK

21. Viista Juha - ESKPK

22. Tiainen Joni

23. Kunelius Joonas

24. Koivula Ismo

25. Virolainen Petri

26. Metso Petteri - ESKPK

27. Hytönen Harri - ESKPK

28. Erämies Janne

29. Penttinen Juha - ESKPK

30. Lindfors Timo

31. Palmroth Markus

32. Ylönen Olli

33. Mäkipää Tero

34. Törmälä Rami

35. Viljanen Leo

36. Heikkinen Janne

37. Paananen Jani



- Antti Lähteenmäki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti