maanantai 14. kesäkuuta 2010

Hammonjoen karsinta

Hammonjoen karsinta 12.6.2010

Tällä kertaa oli vuorossa itselleni täysin tuntematon kala-/kisapaikka, mitä nyt olin nähnyt valokuvia ja lueskellut Hytösen blogikirjoituksia paikasta. Kauden alussa sain niin korkean varasijan kyseiseen kisaan, että pääsy kisaan ei käynyt edes mielessä, joten en ollut vaivautunut tekemään tutustumisreissua paikkaan. Peruutuksia olikin tullut runsaasti ja kun Metson Petteri soitteli alkuviikosta ja tarjosi paikkaa, niin tottahan toki silti lähdin kisaan mukaan.

Sää kisa-aamuna oli perinteinen suomalainen kesäsää eli kylmä ja kostea. Kahvin juonnin lomassa arvoin itseni A-ryhmään ja taistelupariksi sain kokeneen Hammonjoen kisaajan Jani Huhtaniskan.

1. jakso

Kalastuksen aloitin poolista yksi ja jo välineitä viritellessäni metsän keskellä huomasin yhden asian olevan varma, nimittäin hyttysiä oli aivan järjettömästi.

Kun ensimmäinen kalastusheittoni lensi suoraan vastarannan puskan juureen ja perhot jäivät sinne, niin mietin, että mitäköhän tästäkin päivästä mahtaisi tulla. Pikkuhiljaa sain kuitenkin juonesta kiinni ja onnistuin lopulta käyttämään mittauksessa kuusi puronieriää sekä karkuuttamaan ainakin saman verran. Huhtaniska kalasti poolin jälkeeni onnistui saamaan seitsemän puronieriää. Varsin hyvä aloitus siis molemmille.


2. jakso


Vuorossa oli pooli kahdeksan ja tällä kertaa ensimmäisellä heitolla perhoon nasautti 33 cm:n puronieriä. Tuuletin jo, että hyvin lähti homma käyntiin. No, loppujakson, näin jälkikäteen ajatellen, kalastinkin todella surkeasti. Paljon karkuutettuja kaloja ja lisäksi jätin alaosan ottipaikat aivan liian vähälle huomiolle. Lopulta ensimmäinen kalani jäi myös viimeiseksi tältä jaksolta. Jani onnistui alaosilta saamaan kaksi kalaa ylös.

3. jakso


Ruokatauon jälkeen kalastusjärjestys vaihtui ja sain seurailla Janin puuhasteluja ennen omaa kalastusvuoroani. Vuorossa oli pooli kolme heti nuotiopaikan vieressä. Kalat olivat selvästi pinta-aktiivisia ja Jani saikin kolme puronieriää pienillä pintaperhoilla. Ajattelin itsekin laittaa pintaperhot kehiin, mutta silloin tajusin, että eihän minulla ole pintaperhorasioita edes mukana. Voi prkl! No, ei auttanut muuta kuin viritellä jotain vastaavaa, joten valitsin siiman päähän pienet painottamattomat nymfit. Näillä onnistuinkin saamaan kaksi puronieriää, joten jakso oli pelastettu.

4. jakso

Viimeisenä oli vuorossa pooli numero kuusi. Jani kalasteli poolin jälleen ennen minua onnistui todella hienosti onkimaan kolme puronieriää ja yhden kirjolohen. Oma kalastukseni oli jälleen jotenkin nihkeää, mutta onnistuin lopulta kaivamaan yhden puronieriän tältä poolilta.


Kaiken kaikkiaan suoritukseni oli vähintäänkin tyydyttävä ottaen huomioon miten heikosti paikkaa entuudestaan tunsin. Finaalia ajatellen pistetili ei karttunut, mutta oppia tuli jälleen kerran varsin mukavasti.

Lopputulokset:

1. Erämies Janne
2. Auramaa Kalle
3. Levänen Jukka - ESKPK
4. Huhtaniska Jani
5. Penttilä Tapio
6. Vappula Antti
7. Kinnunen Santeri
8. Lähteenmäki Antti - ESKPK
9. Tiainen Joni
10. Pohjola J-P
11. Järvinen Ville
12. Koivula Ismo
13. Lindfors Timo
14. Metso Petteri - ESKPK
15. Sipponen Pietari
16. von Hertzen Olli


-Antti Lähteenmäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti