maanantai 20. kesäkuuta 2011

Viikonlopun 18.6.-19.6.2011 karsintakisoista

Edessä oli osaltani kisakauden päätösviikonloppu ja tavoitteena luonnollisesti finaalipaikan varmistaminen. Kaksi kisaa kahteen päivään olikin sopivan tiukka päätös karsintakaudelle. Lauantaina kisailtiin Risulammella ja sunnuntaina Ahvenlammella.


Risulampi 18.6.

Risulammelta ei tuttuun tapaan jäänyt oikeastaan mitään käteen. Ensimmäisellä jaksolla onnistuin saamaan kaksi kirjolohta ja tämän jälkeen pitelikin loppupäivän hiljaista. Jostain syystä en ole koskaan tässä kisassa onnistunut ja sama tarina jatkui tälläkin kertaa. Syksyllä voi sitten taas yrittää uudestaan, jos kilpailu silloin järjestetään.

Risulampi - TOP3

1. Juho Strandman
2. Ville Strandman
3. Petri Manelius - ESKPK



Ahvenlampi 19.6.

Sunnuntaina oli vuorossa Ahvenlammen karsinta ja jännitys oli kyllä itselläni huipussaan. Finaalipaikan varmistaminen jäi kauden viimeisen kisan varaan. Arvonnan tuloksena pääsin A-ryhmään, joten ei muuta kuin heti aamusta vesille.

1. jakso

Ensimmäisellä jaksolla sain venekaveriksi Martti Lähteenmäen. Järvi oli lähes tyyni, joten kalastus tapahtui lähes seisovasta veneestä heitellen. Varsin nopeasti aloituksesta sainkin jo ensimmäisen kalan ja heti perään muutaman lisää. Lisäksi yhden massiivisen tärpin jäljiltä katkotin perukkeen. Lopussa onnistuin melkoisen sähläämisen johdosta karkuuttaamaan vielä yhden kalan, kun yritin hieman turhan innokkaasti haavia kalaa. Lopputuloksena sivuperho jäi kiinni havakseen ja kala katkotti siimat. Jakson jälkeen painoi pieni pettymys, parempaankin jaksosijoitukseen olisi ollut mahdollisuudet.

2. jakso

Tällä kertaa venekaverina oli Jarkko Suominen. Päätimme aloittaa kalastuksen järven keskeltä, koska edellisillä jaksoilla siitä tuntui kalaa nousevan parhaiten. Alkuun saimmekin kalat mieheen, mutta jotenkin tuntui hiljaiselta verrattuna edelliseen ryhmään. Sama juttu tuntui tosin vaivaavan myös muita venekuntia. Päätimme siirtyä hieman kauemmaksi järven keskustasta, mikä osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi. Kalaa alkoi nousemaan hyvään tahtiin ja jakson loputtua molemmilla oli neljä kalaa ylhäällä. Oma jaksosijoitus oli toinen heti Jarkon jälkeen.

3. jakso

Viimeiselle jaksolle lähdin todella hyvillä mielin, sillä mahdollisuudet kunnon sijoitukseen olivat erittäin hyvät. Venekaveriksi tuli tällä kertaa Strandmanin Juho, jolla olisi myös finaalipaikka haarukassa onnistumalla viimeisellä jaksolla. Nyt kalan saaminen alkoi jo olemaan tiukassa, joten yhdelläkin kalalla pääsisi pitkälle. Jakson puolivälin paikkeilla itselläni oli kala jo lähes haavissa, mutta niin vain koukku singahti irti ja harmitus aivan käsittämätön. Juho sai pian tästä kalan ylös ja varmisteli finaalipaikkaansa. Noin tunnin kohdalla sitten tärähti, varovainen väsytys, kala haaviin ja helpotus oli suuri. Tämä saattaisi juuri riittää. Juho sai vielä toisen kalan ennen jakson päättymistä.

Rantauduttuamme, alkoi perinteiset spekuloinnit siitä miten monta kalaa kukin sai. Tämän perusteella näytti siltä, että ehkä en sittenkään onnistuisi sijoittumaan riittävän korkealle tässä kisassa. Tosin B-ryhmä oli vielä kalastamatta, joten kaikki oli mahdollista. Kisan sitten päätyttyä ja tulosten selvittyä sijoitukseni oli lopulta viides!

Omalta osalta tämän kesän karsinnat olivat siinä ja päätöskilpailun huikea jännitys päättyi onnellisesti. Seuraavan kerran mitellään sitten finaalissa Äyskoskella ja Iso-Valkeisella. ;-)

Ahvenlampi - TOP3

1. Markus Tandefelt
2. Juho Strandman
3. Jarkko Suominen

1 kommentti: